Bij het ontwerp van deze stoel ben ik begonnen met het ontleden van een Thonet stoel. De rugleuning fascineerde me door het gebogen hout en vanuit daar ben ik verder gaan ontwerpen. Ik wilde de rugleuning niet vervormen maar het moest wel de stoel laten spreken. Uiteindelijk koos ik ervoor om hem door de zitting heen te rijgen. Omdat het Thonet onderdeel maar aan een kant vast zat aan de zitting heb ik expres een extra poot toegevoegd. Elke poot heeft een andere hoekgraad om het zo speels mogelijk te maken. De poten komen door de zitting heen om het rijgen weer terug te laten komen.

Outsider

In the design proces of this chair I started dissecting a Thonet chair. The backrest fascinated me through the bent wood and from there I started to design. I did not want to distort the backrest, but it had to let the chair stand out. Eventually I chose to string it through the seating. Because the Thonet part is attached to the seat on one side, I added an extra leg deliberately. Each leg has a different angle to make it as playful as possible.